Predstavljen Nokia G50 telefon


Nosilac licence za Nokia brend na smartfonima, finski HMD Global, juče je službeno predstavio novi uređaj srednjeg nižeg cenovnog razreda – Nokiju G50. Nova Nokia G50 svojim nazivom malo odskače od aktuelnih Nokia G10 i G20 modela koje smo videli pre nekih pola godine, a donosi 5G po još nižoj ceni.

Nokia G50 dolazi sa Snapdragon-om 480 i podrškom za 5G. Uređaj će biti dopstupan u memorijskim varijantama sa 4GB ili 6GB radne memorije i 64GB ili 128GB interne memorije. Na prednjoj strani nalazi se 6,82 inčni HD+ ekran sa suzom u kojoj je smeštena 8MP prednja kamera. Na poleđini se nalazi 48MP primarna kamera, 5MP ultraširokougaona kamera i 2MP senzor dubine. Senzor otiska prsta smešten je na bok, a tu je i 3,5mm ulaz za slušalice.

Uz 5G, ostale tehnologije povezivanja koje treba istaknći su Bluetooth 5.0, WiFi 6 i NFC. Ugrađena baterija kapaciteta je 5000mAh, a uređaj podržava brzo punjenje izlazne snage do 18W. U samom pakovanju, HMD Global isporučuje 10W punjač i, zavisno od tržišta, zaštitnu maskicu i slušalice.

Nokia G50 dolazi sa Android-om 11 i obećanjem od dve godine Android ažuriranja i 3 godine bezbednosnih ažuriranja. Preporučena cena početne memorijske varijante je oko 230 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.