Propao GearBest


Ako ste ovih dana pokušali da odete na GearBest, dočekala vas je poruka "Invalid URL" – stranice više nema kao ni domena. To je posledica višemjesečne borbe s nelikvidnošću samog servisa i matične kompanije Globalgrow Ecommerce koja je najavljena još u junu.

Globalgrow Ecommerce posluje još od 2007. i vrednost kompanije sa preko 3.000 zaposlenih iznosila je preko 3 milijarde dolara u 2019. Pored GearBest-a u svom vlasništvu su imali još manje online prodavnice poput Zafula, Sheina i Patoxuna koji je prodat u martu ove godine kako bi se namirio deo dugova prema dobavljačima, odnosno komintentima.

Već duže od godinu dana se na izuzetno nizak kvalitet usluge žale i kupci i prodavci koji su koristili GearBest za svoj izlazak na tržište, pa dok su kupci čekali mesecima na isporuke; na pritužbe im se po pravilu nije odgovaralo, ili se odgovaralo retko ili sa velikim kašnjenjem, trgovci su se žalili na višemesečna kašnjenja isplata, uz to i često umanjenih za period kada su navodno izvršene.

Iako je još u junu GearBest pregovarao bankama u Šenženu radi nove tranše kreditiranja, to se očito nije dogodilo.

Šta će biti sa narudžbinama koje su plaćene, a još nisu stigle, nije sasvim jasno, odnosno verovatno će zavisiti od slučaja do slučaja, a oštećeni teško da će biti u prilici biti namireni za svoje troškove, kako se sada čini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.