Vibracije motocikla mogu oštetiti kameru iPhone-a


Apple je u petak objavio na svojoj stranici za podršku upozorenje koje se posebno tiče vozača motocikala. Naime, iz kompanije navode da izlaganje iPhone-a određenim frekvencijama vibracija, pogotovo onima koje stvaraju motori velikih snaga, može značajno da ošteti sistem kamera uređaja.

"Izlaganje vašeg iPhone-a vibracijama velike amplitude unutar određenih frekvencionih raspona, posebno onih koje stvaraju motori velikih snaga u motociklima, može umanjiti performanse sistema kamere", objašnjava Apple.

Naime, kamere iPhone-a sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) ili closed-loop autofokusom (AF), podložne su ovom oštećenju zbog upotrebe žiroskopa i/ili magnetskih senzora, koji se na iPhone-ima nalaze od 6s i 6s Plus modela.

Iz Apple-a kažu da ako korisnici planiraju da postave iPhone na skuter ili moped, preporučuju upotrebu nosača koji ima mogućnost smanjivanja vibracija, ali svejedno navode da bi se trebala izbeći dugotrajna redovna upotreba.

Tokom godina bilo je više objava na forumima i društvenim mrežama o štetama nastalim postavljanjem iPhone-a na motocikle, pa čak i brdske bicikle, ali nije jasno zašto je Apple tek sad odlučio da govori o ovom problemu, piše MacRumors.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.