Windows 11 stiže 5. oktobra


Windows 11 službeno je predstavljen još u junu kao besplatna nadogradnja za "desetku", a sada je Microsoft objavio i datum njegovog izlaska – 5. oktobar 2021.

Naime, svi korisnici Windows-a 10 će imati pravo na besplatnu nadogradnju koja će, baš kao i kod prethodnij verzija sustava, ići po fazama. Windows 11 prvo će dobiti novi uređaji koji ispunjavaju određene uslove, dok će drugima postati dostupan u sledećim nedeljama i mesecima.

"Očekujemo da će svim prihvatljivim uređajima biti ponuđena besplatna Windows 11 nadogradnja do sredine 2022. godine", rekao je Aaron Woodman, generalni direktor marketinga za Windows u Microsoft-u.

Međutim, iako će Windows 11 službeno biti lansiran 5. oktobra, tada neće biti dostupne sve najavljene funkcije, među kojima se najviše ističe obećana podrška za pokretanje Android aplikacija, prenosi The Verge.

Treba istaći i da je Microsoft nedavno objavio i minimalne hardverske zahteve za Windows 11, ali takođe su otkrili da će se moći ručno instalirati pomoću učitavanja ISO datoteke i na nešto starije i nepodržane računare.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.