Xiaomi tvrdi da vam punjač od 120 W neće spržiti bateriju


Xiaomi je jedan od onih proizvođača koji vode trku oko najbržih tehnologija za punjenje telefona, a ovaj mesec je na tržište pustio svoju HyperCharge tehnologiju koji je do sada testirao u punjačima na 100, 120, pa čak i na 200 W.

Prvi uređaj koji će koristiti HyperCharge punjač biće njegov Xiaomi 11T Pro koji bi trebao da se pojavi uskoro, a on će doći uz punjač od 120 W, što je velika razlika u odnosu na postojeći flagship Mi 11, koji koristi 55-vatni punjač koji vam bateriju od 0 do 100 posto može napuniti za 45 minuta.

Iako Xiomi još ne govori ništa o tome koliko će se dugo puniti Xiaomi 11T Pro, za očekivati je da će to biti oko 23 minuta, za koliko se puni Xiaomi-jev Mi 10 Ultra koji se prodaje isključivo na kineskom tržištu a dolazi takođe uz 120 W punjač.

S obzirom da mnogi ljudi kažu da bismo trebali da izbegavamo tako brze punjače ako želimo da produžimo trajanje svojim baterijama, Xiaomi je odlučio to da demantuje, berem što se tiče njegove HyperCharge tehnologije.

Xiaomi-jev dual-cell dizajn baterija deluje kao punjenje automobila sa dva odvojena benzinska rezervoara. Umesto da puni bateriju sporim tempom na jednoj strani, nova tehnologija puni istovremeno dve, a to se događa izvan telefona, dok Xiaomi-jev sistem za praćenje temperature pazi da se održi optimizovana brzina punjenja u svakom trenutku ciklusa punjenja, što sprečava bateriju od pregrejavanja ili "prepunjenja".

Što se tiče dugotrajnosti baterije, bez obzira na 120 W punjenje, Xiaomi kaže kako možemo očekivati da će baterija imati podjednaku trajnost kao one koje se pune konvencionalnim punjačima, što znači da će nakon 800 ciklusa punjenja zadržati 80 posto svojeg kapaciteta. Ako vam se to čini puno, morate znati da je takav pad kapaciteta standard u većini telefona, dok Apple na primer svojim baterijama zadržavanje 80 posto kapaciteta garantuje nakon 500 ciklusa.

Xiaomi-jevo lansiranje 11T Pro telefona i drugih uređaja 11T serije će se održati 15. septembra 2021.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.