Apple će ove godine proizvesti 10 miliona manje iPhone-a 13 od očekivanja


Nestašica čipova predstavlja veliki problem gotovo svim tehnološkim kompanijama, pa tako i Apple-u, koji navodno ne može da nabavi dovoljno delova za postizanje planiranih proizvodnih ciljeva za novu seriju iPhone-a.

Naime, kako doznaje Bloomberg, Apple je planirao da proizvede 90 miliona iPhone-a u poslednjim mesecima 2021. godine, ali zbog problema sa snadbevanjem čipova iz Broadcom-a i Texas Instruments-a, taj broj će se smanjiti za 10 miliona, odnosno oko 11 posto.

Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, je još u avgustu upozoravao da će se kompanija ubrzo suočiti sa problemom snadbevanja čipovima, ali tada je umirivao situaciju govoreći da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se ublažile novonastale okolnosti, piše The Verge.

Međutim, iako se smanjenje proizvodnje od 11 posto ne čini tako puno, zainteresovani kupci će verovatno nešto teže doći do iPhone-a 13 u ovogodišnjem prazničnom razdoblju, ali sudeći po celokupnoj situaciji sa nestašicom čipova, problemi bi mogli da potraju i sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.