Apple-ov iPhone SE 3 će biti baziran na modelu XR


Svi znakovi pokazuju da ćemo sledeće godine videti Apple-ov pristupačniji model smartphonea pod nazivom iPhone SE 3, a sada je poznato i na kojem modelu će biti baziran.

Kineski mediji javljaju da će se sledeći "jeftini" iPhone na tržištu pojaviti početkom 2022. godine, da će imati LCD ekran i da će biti baziran na iPhone-u XR. Uređaj će imati bočno postavljeni senzor za otisak prsta, da će koristiti Bionic A15 procesor i da će podržavati 5G mrežu.

Model iPhone XR se pojavio 2018. godine uz iPhone XS i iPhone XS Max kao pristupačnija verzija tih uređaja, a Apple je nastavio tako u narednim godinama zbog popularnosti takvih modela.

Prethodni SE modeli su bili bazirani na starijim iPhone-ima, a primer je iPhone SE (2020) koji je bio zapravo iPhone 8, ali sa poboljšanim hardverom. To što će iPhone SE 3 biti baziran na starijem uređaju uopšte nije iznenađenje, ali s obzirom prethodne glasine koje su ga povezivale s iPhone-om 8, pozitivno je što neće biti tako, nego je zapravo reč o modernijem modelu XR.

Ako iPhone SE 3 bude imao senzor za otisak prsta smešten bočno, to bi bila značajna razlika u odnosu na dizajn iPhonea XR. To je značajno jer je iPhone SE (2020) bio gotovo identičan iPhone-u 8, tako da bi Apple mogao kreativnije da radi na dizajnu nadolazećeg telefona.

Pomenuti iPhone XR je izgledao prilično dorbro, tako da će biti zanimljivo videti šta će Apple uraditi. Moglo bi doći do promena zuba na ekranu, poboljšanja kvaliteta ekrana i slično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.