Facebook otkriva razlog šestosatnog pada sistema


U ponedeljak oko 18 sati po našem vremenu su pali Facebook-ovi servisi, zbog čega su brojni korisnici ostali bez pristupa Facebook-u, Messenger-u, Instagram-u i WhatsApp-u.

Situacija je počela da se popravlja oko ponoći, pa je već tad, uz povremeno zastajkivanje, bilo moguće pristupiti nekim od aplikacija, a o problemu se oglasio i Facebook na službenom blogu.

"Svim ljudima i kompanijama širom sveta koji zavise od nas, žao nam je zbog neprijatnosti uzrokovanoj današnjim padom naših platformi. Radili smo koliko smo mogli da vratimo pristup i su sada naši sistemi ponovno pokrenuti", kažu iz Facebook-a.

"Temeljni uzrok ovog prekida takođe je uticao na mnoge interne alate i sisteme koje koristimo u svakodnevnom radu, što je zakomplikovalo naše pokušaje da brzo dijagnostikujemo i rešimo problem", dodali su.

Naime, iz kompanije kažu da je uzrok problema bila promena konfiguracije na ruterima koji koordininišu mrežnim saobraćajem između njihovih data centara koji onda nisu mogli međusobno da komuniciraju. Kao rezultat toga, sve Facebook-ove usluge su – pale.

Izvinjenje je objavio i osnivač Facebook-a Mark Zuckerberg, koji je, zahvaljujući ovom padu, pretrpeo velike finansijske posledice.

"Oprostite na smetnji danas – znam koliko se oslanjate na naše usluge da biste ostali povezani sa ljudima do kojih vam je stalo", napisao je Zuckerberg.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.