Facebook uvodi end-to-end enkripciju bezbednosnih kopija na WhatsApp-u


Facebook je pre pet godina dodao end-to-end enkripciju razgovora na WhatsApp-u, a u četvrtak su objavili da će isto to učiniti i sa bezbednosnim kopijama na iOS i Android aplikaciji.

"Od danas omogućujemo dodatni, izborni sloj bezbednosti za zaštitu bezbednosnih kopija uskladištenih na Google Disk-u ili iCloud-u sa end-to-end enkripcijom", rekli su iz Facebook-a, ističući da nijedna druga globalna usluga za razmenu poruka ne pruža ovakvu ražine zaštite.

Naime, korisnici će svoje end-to-end enkriptirane bezbednosne kopije moći da osiguraju lozinkom ili 64-znamenkastim enkripcijskim ključem, kojeg, kako kažu iz kompanije, neće znati niko osim samog korisnika.

Za uključiti novu funkciju, potrebno je otvoriti podešavanja aplikacije, kliknuti Chat, Chat Backup, pa End-to-end Encrypted Backup, nakon čega će korisnik morati kreirati lozinku ili enkripcioni ključ pa će se proces završiti pritiskom na Done.

Na Facebook-ovoj se službenoj stranici može pronaći i više informacija o tome kako su izradili novu bezbednosnu značajku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.