Google Play Store stigao na Windows 11, nezvaničnim putem


Microsoft je Windows insiderima u SAD-u doneo Appstore u Windows 11, iz koga mogu odabrati i koristiti za sada limitirani broj aplikacija.

Iako je dostupnost aplikacija u Windows-u 11 povezana sa dostupnošću u Amazon Appstore-u (Microsoft omogućava korisnicima instalaciju Android aplikacija na Windows 11 iz Microsoft Storea preko Amazon Appstore-a), jedan developer je našao način kako da instalira Google Play servise i Google Play Store na Windows Subsystem za Android, čime se otvara mogućnost da jednog dana gotovo svaka aplikacija postane dostupna za Windows 11.

Taj developer sa nadimkom ADeltaX, inače student UX dizajna na Univerzitetu Trento, objavio je detalje svog "projekta" na GitHub-u, ali moramo vas upozoriti da ovo nije nešto jako jednostavno za početnike pa ako ne znate šta tačno radite, bolje je da ni ne pokušavate.

U trenutnoj testnoj verziji Google Play podrške preko Amazon Appstore, američki insideri imaju mogućnost da koriste 50 aplikacija, a Microsoft kaže da će u predstojećim mesecima dodavati sve više novih.

Za sada još nije poznato kada će Microsoft "nativnu" podršku za Android aplikacije omogućiti svim korisnicima Windows-a 11.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.