Haker objašnjava važnost novog hardvera za Windows 11


Mnogi korisnici koji su smatrali da njihovi računari imaju dovoljno moćan hardver za pokretanje Windows 11 OS-a prilično su se frustrirali kada su otkrili da njihov PC nije kompatibilan, odnosno "W11 podržan", mada sve glavne komponente višestruku nadmašuju minimalne zahteve, jer njegova matična nema podršku za TPM 2.0, što je jedan od glavnih zahteva Microsofta.

Kao što su to otkrili još testeri u Windows Insider programu, ovo ne znači da se Windows 11 ne može instalirati na službeno nepodržane konfiguracije, već da to nije preporučeno, prvenstveno zbog bezbednosnih razloga.

Kako bi razasnio u čemu je stvar, Microsoft je angažovao svog šefa "hakerske službe" Davea Westona, koji na vrlo jednostavan i razumljiv način objašnjava tu tematiku, kao što možete videti u ovom videu.

Microsoft kaže da je proveo obilje testova na starom hardveru kako bi ustanovio može li se Windows 11 instalirati na puno više računara. Na kraju je zaključio da ćete bez problema instalirati W11 na mnoge računare na kojima je instaliran Windows 10, ali možete očekivati pad u performansama, rušenja sistema i aplikacija u određenim procentima slučajeva (cca 52%).

Ako vas to ne dira previše, slobodno se nadogradite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.