Honor-u opet preti crna lista


Američki republikanci mišljenja su da su veze Honora i Huawei-ja opipljive. Od američkog predsednika traže da i Honor stave na zloglasnu entity listu zabranjenih kineskih brendova.

Pre nešto manje od godinu dana Honor je prerezao veze sa Huawei-jem, što im je omogućilo pristup američkim tehnologijama i Google servisima, kojeg su izgubili smeštanjem Huawei-ja na Trumpovu crnu listu.

Brend Honor sad u vlasništvu kineskog koncerna uskoro se sprema na međunarodni launch svojeg Honor 50 telefona, a kažu da ubrzano vraćaju izgubljeni tržišni udjel.

Ipak kad pogledamo te njihove nove telefone, veza sa Huawei-jem itekako je prisutna. To misle i neki američki političari, mahom republikanci pa sad od Bidenove administracije traže da ih se smesti na crnu listu, na kojoj je i Huawei.

Stava su da Huawei koristi Honor kako bi na nelegalan način dobio pristup američkim tehnologijama i servisima.

Mišljenja ključnih agencija navodno su podeljena. Pentagon i Ministarstvo energetike žele Honor na crnoj listi, dok Ministarstvo trgovine i Državni sekreterijat ne misli tako. Na kraju bi odluka mogla da padne na Bidena samog.

Američkim kompanijama realno ni nije baš u interesu da ne sarađuju sa Huawei-jem i Honor-om, koji su do Trumpovog bana bili njihovi najveći kupci.

Amerika Huawei smatra pretnjom nacionalnoj bezbednosti najviše zbog njihove mrežne opreme, a manje zbog telefona. Po toj im logici Honor ne bi trebao da bude zanimljiv, ali radi li se uopšte u celoj priči o pretnji nacionalnoj bezbednosti ili tržišnoj utakmici biće predmet debate još dugo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.