Instagram će obaveštavati korisnike ako dođe do pada


Brojni su korisnici Facebook-ovih servisa ostali zatečeni prošle nedelje, nakon što su usluge poput Facebook-a, Messenger-a, Instagram-a i WhatsApp-a postale nedostupne na nekoliko sati. Izvivjenje je dan nakon "velikog pada" objavio i Mark Zuckerberg, a sada je na kompanijinom blogu osvanula i vest da će Instagram ubuduće obaveštavati korisnike ako opet dođe do sličnih problema.

"Testiramo novu funkciju koja će vas obavestiti u vašem feedu aktivnosti kada dođe do kvara ili tehničkog problema i kada se on reši. Nećemo slati obaveštenja svaki put kada usluga padne, ali kada primetimo da su ljudi zbunjeni i traže odgovore, pokušaćemo da raščistimo neke stvari", objašnjavaju iz kompanije.

Naime, nakon što korisnici primete da im nešto nije u redu sa aplikacijom koju koriste, najčešće prvo pomisle da je problem upravo u njihovoj mreži ili uređaju, pa Instagram novom funkcijom želi barem donekle da smanji novonastale frustracije.

Instagram ističe da će značajku prvo testirati korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, pa će je, ako se ona pokaže kao korisna, proširiti i globalno. Međutim, ako se to zaista ostvari, postoji velika šansa da će se slična obaveštenja pojavljivati i na WhatsApp-u, Messenger-u i Facebook-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.