Instagram preimenovao IGTV u Instagram TV


Instagram je još 2018. godine predstavio IGTV, platformu napravljenu za objavljivanje i pregledavanje dužih video zapisa, koja je, prema planovima kompanije, trebala da konkuriše YouTubeu, što se očito – nikada nije ostvarilo.

Budući da je TikTok uzeo maha nedugo nakon predstavljanja IGTV-a, može se reći da je kompanija svoju platformu zanemarila, sve do utorka kada su je odlučili preimenovati u "Instagram TV", ne bi li je tako "oživeli", piše The Verge.

Naime, Instagram se tako rešio ekskluzivnog IGTV video formata, pa sada svi videoczapisi objavljeni na glavnom feedu mogu trajati do 60 minuta, što je pre bilo rezervisano samo za IGTV sadržaj.

Osim toga, Instagram TV video zapisi od sad se mogu pregledati bez odlaska na posebnu namensku karticu, što olakšava njihov pronalazak, ali se takođe daje utisak pomalo "nabacanog" kod Instagram naloga koji objavljuju puno raznovrsnog sadržaja.

U svakom slučaju, ova promena donosi blago osveženje koje će se nekim korisnicima sigurno svideti, a takođe dokazuje i da Instagram nije zaboravio na svoj pomalo propali pokušaj konkuriranja YouTube-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.