Microsoft gasi LinkedIn u Kini


Kako bi LinkedIn postao dostupan u Kini, Microsoft je još 2014. godine kao uslov poslovanja prihvatio strogu cenzuru kineske vlade, ali čini se da se od tad situacija sa merama značajno pogoršala, jer je kompanija objavila da do kraja godine gasi lokalizovanu verziju popularne poslovne društvene mreže.

"Suočavamo se sa znatno izazovnijim radnim okruženjem i većim zahtevima za poštovanje mera u Kini. S obzirom na to, doneli smo odluku da kasnije ove godine ugasimo trenutnu lokalizovanu verziju LinkedIn-a", objašnjava LinkedIn-ov voditelj inženjeringa, Mohak Shroff.

Ali, kompanija navodi i novu strategiju osmišljenu za kinesko tržište, kojom će stanovnicima zemlje pomoći da pronađu posao u Kini, dok će kineskim kompanijama omogućiti lakši pronalazak kvalitetnih kandidata za pojedine pozicije.

S tim u planu, odlučili su da će do kraja godine pokrenuti novu samostalnu aplikaciju InJobs, koja će olakšati zapošljavanje u Kini, ali prema navodima kompanije, neće uključivati društvene sadržaje niti mogućnost deljenja objava ili članaka.

"Ova odluka usklađena je sa našom predanošću stvaranja ekonomskih mogućnosti za svakog člana globalne radne snage. Iako je to naša vizija već gotovo dve decenije, to je sada važnije nego ikad, jer svi nastojimo da izgradimo globalnu privredu koja ljudima u celom svetu donosi veći prosperitet i napredak", zaključuje Shroff.

Kako prenosi The Wall Street Journal, kineska vlada je još u martu naložila Microsoft-u da bolje reguliše svoj sadržaj. Međutim, situacija se činila pod kontrolom sve do juna, kada su počele da pristižu brojne prijave kineskih akademika i novinara da su im nalozi na LinkedIn-u, iz nepoznatih razloga, blokirani.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.