Microsoft izdao novu Windows 7 nadogradnju, ali ne za sve


U trenutku dok Windows 11 sve više žari i pali tržištem, Microsoft je izbacio novu redovnu mesečnu nadogradnju operativnog sistema Windows 7.

Mada Microsoft "običnim korisnicima" ne pruža tehničku podršku, softverska i bezbednosna ažuriranja za Windows 7 još od januara 2020., neki korisnici iz poslovnog sektora još uvek se nisu ažurirali na Windows 10 ili Windows 11 iz različitih razloga.

Iz tog razloga Microsoft za njih još uvek izrađuje i lansira redovna ažuriranja, s tom razlikom da ih ne dobijaju besplatno već za njih moraju da plate produženu podršku.

Ovih dana Microsoft je izdao redovnu mesečnu nadogradnju za Windowse 7 sa oznakom KB5006743, koja uključuje raznovrsne zakrpe i popravke "glitcheva", a s takvom praksom će nastaviti i dalje, verovatno sve dok budu dobijali dovoljno novca od kompanija koje su zadovoljne sedmicom i preškrte su da bi svoj hardver i softver u firmi "apdejtovale".

Što se tiče Windows 10 OS-a, za njega ćete imati punu (besplatnu) podršku do oktobra 2025. godine, a nakon toga takođe samo za pare. Biće zanimljivo ako će Microsoft i tada još ažurirati Windows sedmicu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.