Microsoft priprema sopstveni procesor


Prema tvrdnji "hvatača glasina" na internetu koji su u oglasu za zapošljavanje koji je objavio Microsoft, u kojem traži direktora SoC arhitekture u Surface diviziji, ekipa iz Redmonda planira da razvije sopstveni procesor za Surface laptopove.

Iako je u oglasu Microsoft pažljivo birao reči kako mu ne bi izletelo više od onoga što je nameravao da kaže, HotHardware kaže da je očito kako se radi o nekome ko će voditi diviziju za proizvodnju hardverskih komponenti za Surface uređaje, pa je izgledno da se radi novi procesor sa Microsoft brandom.

"Jeste li strastveni u izgradnji cool uređaja i tehnologija? Surface tim osvetljava Microsoft-ova iskustva sa sledećom generacijom uređaja. Temeljni deo naše strategije je povezivanje produktivnosti i mobilnosti putem uređaja koji omogućavaju nova iskustva - pomažući ljudima i organizacijama da otključaju svoju kreativnost, strast i potencijal", stoji u oglasu za posao.

Jasno je da bi Microsoft sa sopstvenim procesorima znatno smanjio zavisnost o dobavljačima trećih strana, koji obično zakažu kada su krize sa nestašicama i pandemijama, pa ova glasina ima svoje uporište, iako bismo ipak trebali da pričekamo da je Redmond potvrdi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.