Najtraženiji pojam na Bing pretrazi je Google


Alphabet, odnosno Google je na udaru EU zbog monopola i iskorišćavanja svoje pozicije na tržištu zahvaljujući kojoj korisnicima nameće da na telefonima koriste isključivo njihovu pretragu. Ali advokat koji kompaniju zastupa u ovom slučaju izneo je zanimljive podatke koji se, između ostalog, tiču i konkurencije, odnosno Microsoft-ovovog pretraživača Bing.

Naime, prema tim podacima, najtraženiji pojam na Bing-u je - Google. To bi značilo da korisnici koji otvore Microsoft-ov browser Edge, čija je pretraga Bing, najčešće na toj pretrazi pretražuju reč Google kako bi onda mogli da pretražuju internet putem konkurentske pretrage.

Ovo je prilično zanimljiva situacija u kojoj Google, odnosno Alphabet (krovna kompanija Google-u) koristi podatke sa konkurentskih pretraživača za svoju korist. Njihova logika je jasna. Naime, podaci pokazuju da ako korisnici koji otvore Bing najviše traže Google i pretražuju internet putem njega, to bi značilo da korisnici sami i po svom izboru koriste tu pretragu, bez da ih neko nagovara ili prisiljava, što je jedan od argumenata za podizanje tužbe protiv kompanije.

Na globalnom nivou, prema informacijama SEO kompanije Ahrefs, Google je zaista najtraženiji termin na Bing-u, a nakon njega slede pojmovi "youtube", "facebook", "gmail" i "amazon". Jasno, reč je o nekim od najpopularnijih stranica na svetu i mnogi umesto upisivanja "youtube.com" ili "google.com" jednostavno upišu samo youtube u pretragu i onda s još jednim klikom odu na tu stranicu.

Novinari The Verge-a kontaktirali su Microsoft i Google kako bi im potvrdili te informacije, ali iz tih kompanija nisu imali komentara na medijske upite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.