Ne instalirajte Windows 11 na nepodržane računare


Novi operativni sistem iz Microsoft-a Windows 11 je juče zvanično postao dostupan za instaliranje, a mnogi korisnici su bili jako razočarani kada su otkrili da njihovi računari ili nemaju dovoljno jak "opšti hardver" za instalaciju, ili zbog nedostatka bezbednosnog procesora TMP 2.0 neće moći da nadograde Windows 10 na Windows 11.

Zapravo, tačnije rečeno, moći ćete da instalirate Windows 11 i na nepodržane PC konfiguracije, ali Microsoft to nikako ne preporučuje i navodi razloge zbog čega ne biste smeli da instalirate novi OS ako vam PC ne zadovoljava minimalne hardverske zahteve.

Kao prvo, Microsoft navodi povećanu verovatnost za bugove, posebno stoga jer neće biti novih drivera za stare mašine.

Ekipa iz Redmonda navodi primere koji se temelje na iskustvima testera iz Windows Insider programa koji su isprobavali novi OS na svojim "preslabim" mašinama. "Oni koji nisu zadovoljavali minimalne sistemske uslove imali su 52% više rušenja (plavih ekrana) od onih koji su udovoljavali zahtevima. Mašine koje su zadovoljile zahteve omogućili su 99,8% iskustva bez rušenja. Nadalje, na nepodržanim hardverskim aplikacijama usporenje rada je 17% verovatnije, a za aplikacije prve strane vidimo 43% više rušenja", kaže Microsoft.

Bez obzira na to, ne biste trebali da budete jako razočarani ako vaš PC nije "podoban", jer je Windows 10 odličan OS i još puno godina će imati puno podršku (barem do 2025.). Pored toga još će dosta vremena biti i stabilniji od Windowsa 11, kao što je to bilo slučaj kod svakog prelaska na nove Microsoft-ove OS-ove, pa zaista nemate nikakvu potrebu da instalirate novi OS na silu osim ako baš nikako ne možete živeti zbog znatiželje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.