Ne zna se kada će Windows 11 pokretati Android aplikacije


Svi korisnici koji su ovih dana instalirali Windowse 11, ukazuju na brojna vizualna i funkcionalna poboljšanja novog Microsoft-ovog operativnog sistema, ali jedna funkcija koju nam je ekipa iz Redmonda obećavala još uvek nije stigla.

Radi se o "nativnoj" podršci za Android aplikacije, što znači da ćete u novom Windows-u moći da pokrećete aplikacije bez potrebe za korišćenjem spoljnog emulatora poput BlueStacks-a.

Kada će Windows 11 dobiti podršku za Android još uvek se ne zna, iako mnogi korisnici i mediji to pitanje postavljaju Redmondu već danima, što najbolje svedoči o tome da mi nismo jedini koji tu funkciju iščekujemo.

Ono što se jedino zna je da će podršku za Android prvi imati mogućnost isprobati testeri u Windows Insider programu pre isteka ove godine, ali pitanje je hoćemo li je dobiti i svi mi ostali pre nego što počnemo koristiti kalendar za 2022. godinu.

Ono što se još jedino zna je da će se Android aplikacije nuditi u Microsoft Store-u i preuzimati preko Amazon Appstore-a, što znači da nažalost nećete moći instalirati na svoje računare baš sve što koristite na svom telefonu, ali nas jako kopka da vidimo šta će se naći u ponudi.

Do tada uživajte u novom Start meniju, centriranom taskbaru, widgetima i redizajniranom Microsoft Store-u koji nudi pristup i u prodavnice aplikacija "trećih strana", gde će se jednog dana naći i Android aplikacije i igre.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.