Novo ime Facebook-a biće Meta


Baš kako se neslužbeno saznalo pre nekoliko dana, Mark Zuckerberg je na konferenciji Connect 2021 objavio kako će Meta biti nova krovna kompanija svih njihovih društvenih mreža i aplikacija, sa fokusom na sasvim novi projekt – metaverse. Planovi su im, malo je reći, ambiciozni, jer već na početku službenog saopštenja Zuckerberg kaže kako će ovime započeti novo poglavlje celog Interneta, ali i njegove kompanije.

Primarni fokus Mete biće upravo "metaverse", sasvim nova hibridna komunikaciona platforma u kojoj će se ispreplitati dosadašnja iskustva s društvenih mreža, ponekada proširena u tri dimenzije ili pak projektovana u stvarni svet. Omogućiće, kažu, iskustva "uranjanja" u događaje zajedno sa drugim korisnicima i zbližiti ih na način koji nije moguć čak niti u stvarnom svetu. To će biti omogućeno raznim tehnikama virtuelne prisutnosti, što će korisnicima omogućiti da osete prisutnost drugih – što je i krajnji cilj svih društvenih tehnologija.

U najavi je Zuckerberg spomenuo mnogo toga, od skokova među raznim tehnologijama, pa sve do virtuelne i proširene stvarnosti, holograma i ostalih. Sve što Meta ubuduće bude radila biće vezano uz metaverse i taj spoj raznih komunikacionih platformi i tehnologija u jednu – za koju još uvek ne znamo kako bi mogla da funkcioniše.

"U metaverseu ćete moći da činite sve što možete zamisliti – okupiti se sa prijateljima i porodicom, raditi, učiti, igrati se, kupovati, stvarati – a biće omogućena i potpuno nova iskustva koja se ne uklapaju u ono kako danas razmišljamo o računarima ili telefonima", pojašnjava Zuckerberg.

Osim imena krovne kompanije promeniće se neće mnogo toga kad je reč o organizacionoj strukturi (deonica će im pritom na berzi promeniti skraćenicu iz FB u MVRS).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.