Od sada možete da objavljujete fotografije na Instagram-u sa računara


Iz Instagram-a su još u junu najavili kako će ograničenom delu korisnika omogućiti objavu sadržaja na ovoj društvenoj mreži sa weba, odnosno putem web browsera svojih računara. To je jedna od opcija koji mnogi korisnici zahtevaju već godinama, ali čini se kako na odluku šefova Instagram-a nisu toliko uticale želje korisnika već, kako to veruju na TechCrunch-u - pandemija.

Sa radom od kuće mnogi su za određene radnje češće počeli da koriste računare umesto mobilnih uređaja pa je povećan i broj korisnika koji su Instagram-u počeli da pristupaju sa weba. Od početka testiranja prošlo je oko 4 meseca i tek su pre par dana iz Instagram-a najavili kako će ta opcija svim korisnicima postati dostupna sada.

Dakle, za objavljivanje fotografija ili videa (ali samo video zapisa kraćih od jednog minuta) više neće biti potrebno koristiti smartphone, već će se moći objavljivati putem browsera sa računara.

To nije jedini novitet koji je pripremila ova kompanija pa su ove nedelje predstavili i testnu opciju saradnje koja je ograničena na dva korisnika koji mogu zajedno dao bjavljuju sadržaj na Instagram-u i videa u sklopu Reels-a. Oni koji žele da sarađuju sa drugim korisnicima moraju im poslati zahtev za saradnju na koji ti korisnici trebaju da pristanu. Nakon toga objavljeni sadržaj je vidljiv pratiteljima oba korisnika, a takve kolaborativne objave (službeni naziv opcije je Collabs) čak će deliti preglede, lajkove i komentare, odnosno neće se računati pojedinačno za svakog korisnika/korisnicu.

Takođe, predstavljena je i opcija jednostavnijeg prikupljanje sredstava za neprofitne akcije i udruženja i još nekoliko opcija, odnosno specijalnih efekata (Superbeat i Dynamics Lyrics) namenjenih korisnicima Reels-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.