Od sada svi korisnici Instagram-a mogu da postavljaju linkove u Stories


Voditelj proizvoda Instagram-a Vishal Shah, još je u junu potvrdio da kompanija testira funkciju stavljanja linkova u obliku nalepnica, u svrhu potpunog izbacivanja "swipe-up" opcije koju su mogli koristiti samo popularni ili verifikovani korisnici.

Gotovo pet meseci kasnije, "swipe-up" linkove postaju prošlost te ih službeno menjaju nove nalepnice koje će, kako smatraju iz Instagram-a, biti korisne apsolutno svima - od kompanija koji će lakše moći da plasiraju svoje proizvode, pa do "običnih" korisnika koji će tako moći bolje stupiti u kontakt sa svojim pratiocima, piše The Verge.

Kako bi dodali link, prilikom izrade Stories-a potrebno je otići na alat za nalepnice na gornjoj navigacionoj traci, kliknuti "Link" i upisati željeni URL. Nakon toga, svi koji vide objavu jednostavnim će klikom na nalepnicu moći otići na link koju ste odlučili postaviti. Ali, Instagram ističe da će oni koji pomoću nove funkcije dele dezinformacije ili govor mržnje, izgubiti pristup njenom korišćenju.

Treba istaći da je Instagram još u junu rekao da su nalepnice s linkovima namenjene samo za Stories objave te su istaknuli da ih ne planiraju dovesti na druge delove aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.