PayPal razmatra preuzimanje Pinterest-a?


Društvena mreža za kreativce i razmenu ideja, Pinterest, navodno je u razgovorima o prodaji velikom internet servisu za sprovođenje digitalnih plaćanja, PayPal-u. Prema informacijama koje su saznali američki mediji, vrednost akvizicije mogla bi da se kreće od 39, pa sve do 45 milijardi američkih dolara. U slučaju da se ova akvizicija sprovede po toj ceni, bilo bi to najveće preuzimanje u područiju društvenih mreža do sada – trenutni rekord, podsetimo, drži Microsoft koji je za preuzimanje LinkedIn-a pre pet godina platio 26,2 milijardi američkih dolara.

Pinterest, kao i ostale društvene mreže, poslednjih godina beleži rast interesa korisnika za kupoprodajom stvari koje se na mreži mogu predstavljati i oglašavati. Isto tako, primetan je porast broja i dosega influensera koji su takođe zainteresovani za monetizaciju sadržaja, pa integracija PayPal-a u Pinterest itekako ima smisla.

Prema pisanju Reutersa, PayPal je Pinterest-u ponudio preuzimanje zamenom deonica, a nadaju se da će ovi to prihvatiti do zaključenja njihovog najnovijeg tromesečnog poslovnog izveštaja, odnosno do 8. novembra. Iz dvaje kompanije za sada nema službenog saopštenja niti ikakve potvrde da se o preuzimanju pregovara.

Bez obzira na to, cena deonice Pinterest-a je, samo zbog neslužbene objave o mogućem preuzimanju, na berzi porasla za preko 12%. Kao što to obično u akvizicijama biva, dok vrednost deonica kompanije koja bi trebala da bude preuzeta raste, vrednost preuzimatelja obično pada. Tako je bilo i ovog puta, pa je deonica PayPal-a na berzi zabeležila pad vrednosti od oko 5%.

Osim što će možda dobiti i novog vlasnika, Pinterest će sigurno dobiti i novog kreativnog direktora. Dosadašnji vršilac te funkcije, Evan Sharp, nedavno je objavio kako će napustiti društvenu mrežu kojoj je i suosnivač, kako bi se priključio dizajnerskom kolektivu LoveFrom, bivšeg Apple-ovog šefa dizajna Jonyja Ivea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.