Preti mu 20 godina zatvora jer je na Amazon-u kupovao skupe stvari, a vraćao jeftine


Hudson Hamrick iz Charlotte mesecima je bio uveren kako je pronašao rupu u Amazon-ovom sistemu koju može beskonačno da iskorišćava i od svojih prevara ugodno da živi. Njegov modus operandi bio je prilično jednostavan. Putem Amazon-a naručio bi proizvode, često i skuplje proizvode koje bi, iz određenog razloga, nakon nedelju-dve vratio Amazon-u i zatražio povrat novaca.

Ali, ono što u Amazon-u nisu odmah primetili jeste da bi Hamrick naručio jedan proizvod, a njima vratio sličan proizvod puno manje vrednosti. Verovali ili ne, tokom pet godina napravio je oko "300 lažnih transakcija" sa Amazon-om, od čega je 270 puta vratio kupljene proizvode - u oko 250 slučajeva vratio je proizvode manje materijalne vrednosti i ukupna šteta koju je izazvao tokom tog razdoblja iznosi skoro 300 hiljada dolara.

Među proizvodima koje je kupovao bio je i iMac Pro koji je na Amazon-u platio više od 4 hiljade dolara. Ubrzo nakon kupovine, pokrenuo je proces povrata sa Amazon-om koji mu je vratio novac. Ali on je iMac Pro prodao na eBay-u za dobre pare, a Amazon-u je vratio običan model, ne iz serije Pro, puno manje vrednosti i sa, naravno, drugačijim serijskim brojem.

Kupio je i profesionalni aparat za kavu vredan više od 3 i po hiljade dolara, Asus-ove gamerske računare skuplje od 2700 dolara i druge skuplje proizvode, pa je za sve te proizvode zatražio povrat novaca, dok je nazad poslao jeftinije uređaje.

Iz Amazon-a kažu kako oni imaju sistem dizajniran upravo za ovakve slučajeve sumnjivog ponašanja i ekipu koja istražuje i blokira takve "zabranjene aktivnosti". S obzirom na to da je Hamrick čak pet godina uspešno varao Amazon, postavlja se pitanje koliko je taj sistem uspešan u zaustavljanju pojedinačnih prevara jer je ovaj prevarant uspio napraviti čak 300 transakcija u kojima je kompanija oštećena.

Na kraju je ipak uhapšen i sada mu preti novčana kazna do 250 hiljada dolara, ali i velika zatvorska kazna pa bi u najgorem slučaju iza rešetaka mogao da ostane čak 20 godina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.