Prva tastatura namenjena za copy/paste


Popularna platforma namenjena developerima, Stack Overflow, udružila se sa prodavicom Drop kako bi izbacili na tržište malu tastaturu The Key kojoj je glavna funkcija kopiranje i lepljenje sadržaja.

Naime, tastatura je prvobitno nastala kao ovogodišnja prvoaprilska šala, ali korisnici Stack Overflow-a, kojima su najkorišćenije prečice upravo one za kopiranje i lepljenje sadržaja, ostali su razočarani kada su videli da se The Key ne može kupiti – sve do sad.

"Recite zbogom zgrčenim prstima, bolnim zglobovima i uzaludnim pokretima. Pozdravite The Key, uređaj izgrađen od temelja da kopiranje i lepljenje koda iz Stack Overflow-a učini brzim, bezbolnim i zabavnim", stoji u prvoaprilskoj objavi Stack Overflowa.

The Key koristi Kailh Box Black prekidače za koje Drop tvrdi da će pružiti "ultra glatki linearni osećaj", kućište tastature izrađeno je od aluminijuma, ima USB-C priključak na zadnjoj strani, a može se pohvaliti i gumiranim nožicama koje sprečavaju klizanje po stolu.

Iako je tastatura zamišljena da služi samo za kopiranje i lepljenje, sve tri tipke su zapravo programabilne, pa se mogu koristiti i za nešto drugo, poput stišavanja i pojačavanja muzike ili pak promene nivoa svetline monitora, piše The Verge.

Prema Drop-ovoj stranici, tastaturu je dosad prednaručilo oko 7000 ljudi, a isto možete učiniti i vi po ceni od 29 dolara.

Stack Overflow donira sav svoj prihod digitalundividedu, udruženju koje se bavi razvojem programa i inicijativa koje poboljšavaju privredni rast u afroameričkim i latinoameričkim zajednicama, a pet posto zarade donira i Drop.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.