Sony Xperia Pro I službeno predstavljen, cena 1800 evra


Početkom godine Sony je predstavio svoj Xperia Pro flagship telefon, a sada tržištu nude model sa oznakom Xperia PRO-I. Veliko slovo “I” nije rimski broj jedan, već dolazi od pojma “Imaging”. Šta vam to govori?

Reč je o telefonu koji je fokusiran na fotografiju i video, i po tom pitanju donosi vrlo impresivne specifikacije. Senzor fizičke veličine od 1-inč preuzeli su iz svog kompaktnog fotoaparata RX100 VII i optimizovali ga za telefon. To znači da za proizvodnju fotki od 12 MP koristi piksel veličine 2,4 µm – što je za oko 20 posto više u odnsu na iPhone 13 Pro ili čak duplo više u odnosu na Google Pixel 6. Ispred tog senzora nalazi se Zeiss sočivo od 24mm sa promenjivom blendom od f/2-4, a pored glavne kamere tu su još ultraširoka i telefoto kamera.

Video opcije nude snimanje u 4K rezoluciji sa čak 120 sličica u sekundi, a na raspolaganju će biti i opcionalni 3,5-inčni monitor HD rezolucije koji se može priključiti eksterno, za one koji su Vlogovi i YouTube svakodnevnica.

Što se tiče drugih specifikacija tu kao pokretač sistema Snapdragon 888 čipset sa 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije proširive sa microSD karticama, dok je za prikaz slike zadužen 6,5 –inčni 4K OLED ekran sa 120 HZ osvežavanjem slike.

Sony Xperia PRO-I na police trgovina stiže u decembru po cijeni od 1.799 evra.

Uz to, Pripremili su i dodatnu opremu u vidu eksternih mikrofona, stativa pa i 3.5-inčnog monitora, koji se postavlja na leđa telefona za vloggovanje glavnom kamerom. Za dodatnu opremu ćete, naravno, plaćati dodatno pa će tako ovaj 3.5″ LCD monitor koštati dodatnih 200 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.