Telegram dosegao milijardu preuzimanja


Iako ubedljivo najpopularniji chat servis na svetu, WhatsApp, sada ima sve žešću konkurenciju u Telegramu, naročito u jeku aktuelnih nevolja s Facebookom.

Telegram je objavio da su dosegli važan cilj od preko milijardu preuzimanja iz Play Store-a. To ne znači da je u svetu i toliko aktivnih korisnika. Ta brojka je verovatno još daleko od milijardu, ali svejedno ekipi u WhatsAppu neće biti drago.

Početkom godine objavljeno je kako je 500 miliona aktivnih korisnika Telegram aplikacije na mesečnom nivou. Sad ih je i više, a primetan skok u broju korisnika osetili su u jeku nedavnog ispadanja WhatsApp-a, Messenger-a i Instagram-a.

Telegram je kao uostalom i WhatsApp svakim ažuriranjem sve bolji. Nedavna ažuriranja su donela praktične nove funkcije poput neograničenog broja učesnika u grupnim video pozivima.

Ono na čemu u WhatsAppu još rade, a to je mogućnost korišćenja istog profila na više uređaja istovremeno, Telegram već ima.

Dodali su i bolje opcije deljenja sadržaja tokom poziva i nove interaktivne emojie.

Zanimljive su i opcije prilagođavanja vizualnih elemenata poput 8 tema, boja chat mehurića, animiranih pozadina i slično.

Dosad su najviše profitirali od ispada WhatsApp usluge, kao one nedavne šestosatne koju mnogi pamte kao početak smaka sveta. U samo par dana oko tog Facebook-ovaog kiksa, Telegram je dobio 70 miliona preuzimanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.