TikTok testira funkciju za davanje bakšiša


TikTok je započeo sa testiranjem funkcije koja bi omogućila kreatorima da dobijaju bakšiš od svojih obožavatelja. Prema kratkom video zapisu kojeg je na popularnoj društvenoj mreži objavila Jera Bean, kompanija neće uzimati "svoj deo kolača", već će sav novac ići kreatorima,

Naime, da bi se kreatori mogli uopšte prijaviti da dobiju ovu funkciju, moraju da budu aktivni na platformi, imaju najmanje 100.000 pratilaca, ispunjavaju uzrasnu granicu mreže, ali i njene uslove korišćenja, prenosi The Verge.

U ovom trenutku nije u potpunosti jasno hoće li svi koji se prijave zaista moći da primaju bakšiš, ali sudeći prema drugom video zapisu kojeg je objavila Bean, TikTok poprilično brzo rešava taj proces prijave, pa njeni obožavatelji već sad mogu da odu na njen nalog i kliknu na dugme "tips", kako bi joj dali koji dolar.

"Uvek razmišljamo o novim načinima da donesemo vrednost u našu zajednicu i obogatimo TikTok iskustvo", rekao je portparol TikTok-a za The Verge. Treba istaći da svi punoletni korisnici mogu anonimno da daju bakšiš u iznosu od najmanje jedan dolar.

Podsećamo da je Twitter u septembru uveo funkciju za davanje napojnica, pa twitteraši već neko vreme mogu da šalju i primaju bakšiš u kriptovalutama, ali i putem Bandcamp-a, Cash App-a, Patreon-a, PayPal-a i Venmo-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.