Twitch je hakovan, procurele brojne informacije među kojima su i plate streamera


U sredu je nepoznati haker postavio na 4chanu torrent od 125 GB, tvrdeći da sadrži "ceo Twitch", uključujući njegov izvorni kod, podatke o isplati korisnika i neobjavljene informacije o Grabbed Vaporu, Amazon-ovom Steam konkurentu.

Naime, korisnik koji je odlučio da podeli ove informacije na 4chan-u, navodi da je to učinio s namerom da podstakne dodatne pomake i konkurenciju kod platformi za prenošenje sadržaja uživo, jer je, kako kaže, zajednica Twitch-a "odvratna i toksična septička jama".

Kako prenosi Video Games Chronicle, anonimni je zaposleni Twitch-a potvrdio da je reč o pravim informacijama koje zaista uključuju i izvorni kod cele platforme i ističe da je kompanija svesna ovog napada, koji se, prema navodima izvora, dogodio u ponedeljak.



Trenutno je poznato da procurene informacije uključuju:
- Ceo izvorni kod Twitch-a i komentare koji "sežu od njegovih ranih početaka"
- Detalje o isplatama korisnika od avgusta 2019., do oktobra 2021. godine
- Kod koji se odnosi na vlasničke SDK-ove i interne AWS servise koje koristi Twitch
- Neobjavljene informacije o Amazon-ovom Steam konkurentu
- Twitch-eve alate za bezbednost
- Podatke o "svemu što Twitch poseduje", uključujući IGDB i CurseForge

Korisnici koji su već preuzeli datoteku sa procurenim informacijama, počeli su neke detalje da objavljuju na Twitter-u, pa se tako može videti da su popularni streameri, poput CriticalRolea, xQcOWa, summit1ga, u tri godine zaradili i po nekoliko miliona dolara od Twitch-a (ne uključujući donacije, prihode od YouTube-a i sponzorstva).

Treba istaći da je haker izjavio da je ovo samo prvi deo sadržaja koji bi trebao da procuri u javnost, pa se u sledećim danima očekuje da će izaći još informacija.

Kako se čini, procureli podaci ne uključuju lozinke i adrese korisnika Twitch-a, ali stručnjaci za bezbednost upozoravaju da bi onaj ko je došao u posed maltene čitavog sistema koji pokreće Twitch platformu, mogao pribaviti i te podatke, pa se svim korisnicima preporučuje menjanje lozinki i korišćenje "potvrde u dva koraka", odnosno dvostruke autentifikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.