Apple je zamenu ekrana na iPhone 13 učinio gotovo nemogućom za sve neovlašćene servise


Oštećeni ekran na smartphone uređaju jedan je od čestih problema i jedino rešenje je, naravno, njegova zamena, ali u Apple-u su odlučili da otežaju zamenu ekrana od strane nezavisnih servisa telefona, osim ako isti znaju kako mikrolemiti, odnosno uspešno ukloniti mikročip sa originalnog ekrana i zalemiti isti na zamenski ekran. U protivnom, ako se to ne učini, opcija prepoznavanja lica više neće raditi na uređaju.

Zamena ekrana na pametnim telefonima predstavlja dobar deo posla većine servisa telefona, pa je ovaj potez iz Apple-a njima samo otežao i zakomplikovao taj postupak.

Naravno, službeni Apple-ovi servisi nemaju problem sa navedenom zamenom ekrana na iPhone 13, jer imaju softver koji može naterati iPhone 13 da prihvati zamenski ekran sa par klikova mišem, piše portal iFixit.

Ali, mnogi nezavisni servisi nisu deo službenog Apple-ovog Repair Provider programa, koji navodno ima vrlo invazivne uslove pa im preostaje da se snađu kako znaju u pokušaju zamene ekrana na navedenim uređajima.

Ako želite da vidite kako tačno izgleda mikrolemljenje mikrokontrolera sa starog na zamenski ekran, pogledajte ispod video. Isto tako upozoravamo korisnike da ovakvo što nikako ne pokušavaju da učine sami.

Popravka ili zamena ekrana u službenom servisu može biti vrlo skupa, ali s obzirom na ovaj potez iz Apple-a, alternativa je zamenski ekran kod nezavisnog servisera, ali uz moguće žrtvovanje funkcije prepoznavanja lica iPhone 13 uređaja. Sve u svemu, službeni servis možda je najskuplja opcija, ali je čini se trenutno i jedina koju korisnici tih uređaja imaju.

Iz Apple-a američkim medijima nisu odgovorili na upite o navedenom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.