Apple lider tržišta satova, Wear OS najzastupljeniji


Globalne isporuke pametnih satova u trećem tromesečiju ove godine (Q3 2021) porasle su za 16 % u poređenju sa istim razdobljem prošle 2020. godine, nastavivši sa dvocifrenim rastom nakon prethodnog tromesečija (Q2 2021), prema Global Smartwatch Model Trackeru Counterpoint Researcha.

Zahvaljujući seriji pametnih satova Galaxy Watch 4, Samsung je ostvario svoje najveće tromesečne isporuke, smanjivši zaostatak za Apple-om te je preuzeo drugo mesto na globalnom tržištu od Huawei-ja. Naime, Samsung je u seriji Galaxy Watch 4 koristio Wear OS-a temeljenog na Android-u umesto svog Tizen-a i to se pokazalo tržišno opravdanim. Samsung je u trećem tromesečiju pokazao bolji efekat od očekivanog. Isporuke Galaxy Watch 4 serije bile puno veće od očekivanih, više od 60% ukupnih isporuka prodano je u Severnoj Americi i Evropi, gde je udeo modela srednjeg do visokog cenovnog ranga visok. Kako bi dodatno povećao svoj tržišni udeo, očekuje se da će Samsung na tržištu ponuditi pristupačne modele u roku od 2-3 godine kako bi se usmerio na brzorastuće azijsko tržište. Jedna trećina pametnih satova prodanih u trećem tromesečiju 2021. godine imala je cenu ispod 100 američkih dolara.

U trećem tromesečiju 2021. takođe je došlo do značajne promene u tržišnim udelima OS-a. Zahvaljujući Samsung-u, koji je počeo koristiti Wear OS sa Galaxy Watch 4, Google je zabieležio dobar rast na tržištu nosivih OS-a.

Apple je bio globalni lider na tržištu pametnih satova u trećem tromesečiju 2021. godine, ali je njegov udeo pao za 10% na godišnem nivou jer je izlazak Watch Series 7 na tržište odloženo na četvrto tromesečije. Amazfit je zauzeo treće mesto zbog sve veće popularnosti u Evropi.

U trećem tromesečiju ove godine dogodio se i brz rast indijskih brendova. Noise i BoAt, koji su zauzeli prvo, odnosno drugo mesto na indijskom tržištu pametnih satova, isporučili su više nego dvostruko veće količine pametnih satova u odnosu na prethodno tromesečije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.