Desktop aplikacija OneDrive uskoro više neće raditi na Windows-u 7 i 8


Microsoft je potvrdio kako će postupno početi da gasi podršku za OneDrive u Windows-u 7, 8 i 8.1, u skladu sa njihovom politikom nadogradnje operativnih sistema na nova, bezbednija rešenja. Kako bi usredotočili svoje resurse na nove tehnologije i OS-ove, od 1. januara 2022. godine desktop aplikacija za sinhronizaciju podataka na OneDrive više neće dobijati bezbednosna ažuriranja za spomenute, starije Windows-e.

Desktop aplikacija nastaviće da funkcioniše još dva meseca nakon toga, ali nakon 1. marta sledeće godine ona će prestati da sinhronizuje podatke sa prostorom dostupnim na OneDrive oblaku.

Naravno, Microsoft je spomenuo kako je najbolje rešenje nadograditi Windows na neku od aktualnih verzija – dobro poznati Windows 10 ili pak sasvim novi Windows 11. Službeni kraj produžene podrške za Windows 7 i 8.1 doći će 10. januara 2023., godine, dok je podrška za Windows 8 ukinuta 12. januara 2016.

Korisnicima starijih računara, nekompatibilnih sa novim Windows-om, nakon 1. marta će kao jedina preostala opcija korištenja OneDrive-a ostati ručno skladištenje podataka na ovaj servis kroz web interfejs i neki od internet browsera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.