Fortnite odlazi iz Kine


Kineski igrači Fortnite-a više neće moći da pristupe igri od 15. novembra 2021. godine, kada će Epic Games ugasiti servere.

"Test Fortnitea došao je do kraja. Ugasićemo servere u bliskoj budućnosti. Hvala svima koji su se 'ukrcali u autobus' i učestvovali u Fortnite testu", obavestio je kratko Epic Games na njihovoj službenoj kineskoj web stranici.

Naime, Epic Games se 2018. godine udružio sa kineskim tehnološkim Tencent-om, u svrhu izbacivanja Fortnite-a u Kini. Međutim, kao što to i inače biva u toj zemlji, bilo je potrebno napraviti pojedine izmene u video igri, kako bi ona uopšte mogla da bude legalna za tamošnje igrače, piše CNET.

Iz tog razloga je Epic morao da ukloni sve motive lobanja iz igre, igrači nisu mogli da kupe V Bucks te su dobivali napomene da odu da uče ako su igrali duže od 90 minuta radnim danom. Osim toga, ako su se neki baš jako "opustili" pa su odlučili odigrati više od 180 minuta, dočekala bi ih ova poruka:

-"Igrali ste tri sata, experience rate pao je za 50 posto, izazovi su onemogućeni, za dobrobit svog zdravlja, odmah se odmorite i napravite vreme za učenje".

Dalje, navodi se i da je jedno od glavnih pravila igre promenjeno, pa su tako svi oni koji su ostali živi duže od 20 minuta, proglašeni pobednicima.

Epic nije naveo zašto se odlučio na ovaj potez, ali pretpostavlja se da su ih za to podstakla ograničenja kineskih regulatora kojima pokušavaju da smanje sve veću zavisnost o video igrama. Podsetimo, mlađi od 18 godina mogu igrati online video igre samo u razdoblju od 20 do 21 sat po lokalnom vremenu petkom, vikendom i praznicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.