Google privremeno odustaje od telefona sa savitljivim ekranom?


Glasine o prvom Google-ovom pametnom telefonu sa savitljivim ekranom mrežom kruže već duže vremena. Prema nekim takvim glasinama, Google je već trebao da predstavi Pixel Fold, ali čini se kako ćemo na taj uređaj morati da sačeka još neko vreme.

Takve je informacije sa javnosti podelio Ross Young, izvršni direktor kompanije Display Supply Chain Consultants (DSCC) koji se pozvao na izvore dobro upoznate sa situacijom u Google-u. Prema tim izvorima, ove godine sigurno nećemo videti Pixel Fold, a Google ga ne namerava predstaviti niti u prvoj polovici sedeće godine. Hoće li promeniti mišljenje i predstaviti ga kasnije sledeće godine ili 2023. (ili još kasnije) nije poznato, a čini se kako niti u Google-u još nisu sto posto sigurni u kojem će smeru krenuti sa telefonima sa savitljivim ekranima.

Iz te su kompanije još sredinom 2019. objavili kako već neko vreme eksperimentišu sa tehnologijom savitljivih ekrana, a zanimljiv je bio komentar šefa odeljenja za razvoj smartphone-a koji je pre više od dve godine rekao da još nisu pronašli pravi razlog za korišćenje takvih telefona. Kada bi danas predstavili telefon sa savitljivim ekranom, u toj kompaniji smatraju da on ne bi bio “konkurentan koliko bi trebao da bude", otkrili su izvori iz Google-a.

U odnosu na 2019., situacija na tržištu ipak se promenila pa su telefoni danas izdržljiviji, a cena pristupačnija, što najbolje možemo videti na primeru poslednjih generacija Samsung-ovih telefona Fold i Flip. To, čini se, ipak još nije dovoljno dobro za Google koji će pričekati još neko vreme dok ne budu sigurni da bi sa Pixel Fold-om (ili kako će se već telefon zvati) mogli da budu konkurentni klasičnim pametnim telefonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.