Hakovali FBI i sa njihovih servera slali gomilu spam e-mailova


Neprofitna organizacija The Spamhaus Project koja se bavi istragama email spamera i portal Bleeping Computer otkrili su hakovanje servera Savezne kriminalističko-istražne i obaveštajne agencije Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (FBI), koje su hakeri nakon preuzimanja upravljanja nad njima, iskoristili za slanje hiljada lažnih poruka u kojima su korisnici dobijali obaveštenja da su postali žrtvae "sofisticiranih lančanih napada".

U tim lažnim email porukama navodilo se da iza napada stoji Vinny Troia, kojeg povezuju sa hakerskom grupom The Dark Overlord, istom onom koja je "leakovala" 5. sezonu serije Orange Is the New Black.

U stvarnosti Troia je stručnjak za računarsku forenziku koji vodi dve kompanije za računarsku bezbednost na dark webu, NightLion i Shadowbyte i mnogim hakerima predstavlja trn u oku zbog otkrivanja brojnih cyber napada, što neretko dovodi i do hapšenja cyber kriminalaca.

Hakeri su preko FBI-evih servera uspeli poslati emailove na više od 100 hiljada adresa, koje su izvučene iz baze podataka američkog registra internet brojeva ARIN.

FBI je izdao saopštenje u kojem je priznao ovaj napad i rekao da je hardver (servere) stavio offline dok traje istraga, a osim toga ne navodi nikakve detalje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.