Instagram će vas podsećati da se odmorite od njega


Voditelj Instagram-a Adam Mosseri, objavio je u sredu na Twitter-u da platforma testira dugo očekivanu Take a Break funkciju, koja će podsećati korisnike na vreme provedeno u aplikaciji i tako ih odgovoriti od njenog preteranog korišćenja.

"Ove nedelje započeli smo sa testiranjem nove funkcije pod nazivom 'Take a Break'. Ona vam omogućava primanje podsetnika za pauze, nakon što neko određeno vreme koristite aplikaciju", napisao je Mosseri, ističući u video zapisu da će korisnik moći da odabere nakon kojeg vremena će mu stizati podsetnici za pauzu.

Mosseri kaže da je ova funkcija deo šireg Instagram-ovog cilja da pruže korisnicima više kontrole nad njihovim iskustvom korišćenja platforme.



"Na kraju, znate što je najbolje za vas kada je u pitanju način na koji koristite aplikaciju. Iz tog razloga želimo da budemo sigurni da ćemo vam pružiti alate za oblikovanje Instagram-a u ono što vam odgovara", dodaje Mosseri.

Sudeći po video zapisu kojeg je objavio Mosseri, Take a Break opcija pojavljivaće se unutar feeda, pa će je korisnik moći zametiti "skrolujući" aplikacijom. Ako ju potom odluči uključiti, obaveštenje će ga nakon izabranog vremena korišćenja aplikacije podsetiti da "udahne nekoliko puta duboko, zapiše svoje misli, posluša svoju omiljenu pesmu ili napravi nešto sa svog popisa obaveza".

Budući da tinejdžeri najviše koriste platformu, portparol Instagram-a potvrdio je za The Verge da će se njima češće pojavljivati obaveštenja koja će ih navoditi da uključe Take a Break. Ako testiranje prođe u redu, funkcija će postati dostupna svima već sledećeg meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.