Instagram kreatorima nudi hiljade dolara za objavu sadržaja na Reels-u


Instagram je kopiranjem Stories-a sa Snapchat-a napravio odličnu stvar, pa je broj priča koje se objavljuju na Zuckerberg.ovoj mreži brzo premašio popularnost takvih priča na Snapchat-u. Sličnu stvar Instagram je pokušao da napravi kopiranjem TikTok-a pa su unutar svoje aplikacije predstavili deo namenjen objavi kratkih video zapisa po uzoru na TikTok nazvan Reels.

Kako bi privukli korisnike na korišćenje Reels-a, Mark Zuckerberg tokom leta najavio je kako planiraju kreatorima da tokom godinu dana plaćaju čak milijardu dolara. Plan je jasan - privući što veći broj korisnika na objavu što zanimljivijeg sadržaja sa kojim bi privukli što veći broj pregleda. Prošle nedelje tehnološki mediji objavili su neke nove informacije o tom programu bonusa za objavu sadržaja pa smo tako saznali koliko novaca kreatori mogu da dobiju od Instagram-a za objavu svojih videa, odnosno za broj pregleda na svom kanalu.

Instagram je tako jednom korisniku sa velikim brojem pratilaca ponudio čak 35 hiljada dolara, ako tokom jednog meseca broj pregleda na njegovom Reelsu dosegne 58,31 milion. Te brojke svakako nije lako ostvariti, ali nagrada je zaista velika.

Jasno, za tako velike brojke potreban je i veliki broj pratilaca i Instagram nudi i manje svote za manji broj pregleda video zapisa pa da zarade mogu i oni sa 10-ak hiljada pratilaca, ali naravno, i njihovi video zapisi moraju da prikupe veliki broj pregleda. Zaivisno od broju pratilaca i mesečnih pregleda video zapisa, oni sa manjim brojem followera mogu da zarade od 600 dolara pa do 10-ak hiljada dolara mesečno.

Takvi bonusi kreatorima nisu nikakav novitet jer i druge kompanije poput YouTube-a i Snap-a korisnicima njihovih mreža takođe nude novčane nagrade za video zapise sa velikim brojem pregleda. YouTube je tako nedavno najavio da će korisnike nagraditi sa do 10 hiljada dolara za popularne video zapise, dok Snap za svoje videe nudi između hiljadu i 25 hiljada dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.