Novi dan, novi Pixel 6 bug - ispražnjena baterija deaktivira čitač otisaka


Za nove Pixel 6 telefone nevoljama nema kraja. Sad je otkriven ovi bug, koji će izgledno biti ispravljen ažuriranjem softvera. Ispostavlja se da pražnjenjem baterije do kraja, čitač otisaka ne radi.

Izgubili smo već nit, koji je ovo po redu bug, minus ili feler nove Pixel 6 serije. Nakon treperenja ekrana, punjenja sporijeg od deklarisanog, rušenja igrica zbog Material You tema, sporog čitača otisaka ovaj poslednji je opet na tapetu.

Naime, mnogi korisnici nove Pixel 6 serije su se požalili na gubitak funkcije čitača otisaka. Događa se naime, da kad se baterija uređaja Pixel 6 serije isprazni do kraja, čitač otisaka nakon punjenja i ponovnog pokretanja jednostavno ne radi.

U nekim slučajevima, korisnici su uspeli ponovno da dodaju otisak prsta, ali za većinu postupak upucavanja otiska izbacuje grešku.

Dobra vest je da je se najverovatnije radi o softverskom bugu jer, vraćanje uređaja na fabrička podešavanja čitač otisaka vraća u život.

Poisledica tog postupka je naravno brisanje svih podataka sa uređaja pa je bolja opcija izbegavati pražnjenje baterije do kraja. Barem dok Google ne izbaci zakrpu koja će ovaj problem rešiti.

Pixel 6 serija je prva koja u Google-ovom taboru implementira čitač otisaka ispod ekrana. Možda su trebali još malo da porade na tome.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.