Pixel 6 ima spor senzor otiska prsta, Google okrivio prljave prste


Iako brojne recenzije hvale Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaje, oni koji su speli da ih se "dočepaju" na vreme, žale se da je njihov senzor otiska prsta poprilično spor i nepouzdan, pa je prava muka otključati Google-ov pametni telefon "iz prve".

"Volim svoj novi Pixel 6, ali senzor otiska prsta uništava moje korisničko iskustvo. Često dodirnem senzor šest ili sedam puta pre nego što moram da unesem svoj pin. Čekam softversku ispravku, ali to je problem zbog kojeg bih se rešio uređaja", napisao je jedan korisnik Twitter-a, kojem je potom Google odgovorio sa objašnjenjem ovog frustrirajućeg problema.

"Senzor otiska prsta na Pixelu 6 koristi poboljšane bezbednosne algoritme. U nekim slučajevima ove dodatne zaštite mogu da potraju duže za proveru ili mogu da zahtevaju direktniji kontakt sa senzorom", objašnjavaju iz Google-a. Uz svoj su odgovor priložili i link na službenu stranicu za podršku, koja između ostalog sugeriše korisniku da proveri da li mu je prst za otključavanje čist.



Neki korisnici smatraju da je problem u tome što se Google odlučio na nešto sporiji optički senzor otiska prsta, dok većina flagship uređaja koristi onaj ultrazvučni, koji se u praksi pokazao bržim, prenosi Engadget.

Međutim, oni koji su imali priliku da koriste pametni telefon sa optičkim senzorom, poput onih u OnePlus telefonima, navode da on radi sasvim pristojno i značajno brže nego na novom Pixel-u, pa se ipak smatra da je u pitanju softverska greška, koju prvenstveno mora rešiti Google.

Dok Google ne odluči da ukloni ovaj problem, čini se da će se vlasnici novih Pixel-a morati naviknuti na strpljenje kod otključavanja uređaja ili će morati da pređu na staromodno upisivanje lozinke.

Inače, ovo nije prvi skandal sa novim Pixel telefonima. Naime, početkom ovog meseca otkriveno je da Pixel 6 Pro ima problem sa ekrnom, za koji je Google obećao rešenje softverskom nadogradnjom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.