Povratak plavog ekrana smrti na Windows 11


Iz Redmonda raduju vesti za tradicionaliste – na Windowse 11 će se s novim ažuriranjem koje nosi redni broj 22000.346 a koje se trenutno distribuira korisnicima Beta and Release Preview Insider programa, vratiti i ljubljeni plavi ekran smrti (BSOD – blue screen of death) na kakvog su navikli već naši stari. Ako ne znate jer ga niste imali prilike lično videti, što je dosta verovatno jer tradicija ekrana smrti na Windows-u je danas mnogo ređa nego pre 15 ili 20 godina, iz nekog razloga ekran smrti je u Windows-u 11 bio crne boje.

Ne znamo jesu li se korisnici zbog toga bunili ili retki srećkovići koji su ga uspeli videti nisu zapravo znali o čemu se radi zbog ove promene, ali sada se stvari vraćaju na staro i prirodno. Ekran smrti je ponovo plav.

Usput, Microsoft procenjuje da usprkos besplatnoj nadogradnji za korisnike Windows-a 10, trenutno tek oko 5% korisnika koristi Windows 11 čemu je, sigurno, manje doprinelo crnilo ekrana smrti, a više vrlo specifični hardverski zahtevi i to u godini nestašice čipova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.