Prvi iPhone sa USB-C ulazom na eBay-u košta više od 100.000 dolara


Student mašinstva i robotike sa švajcarskog univerziteta EPFL, Ken Pillonel, u iPhone X uspeo je da ugradi ulaz za punjenje i prenos podataka tipa USB-C. Ovakav ulaz bi kroz nekoliko godina trebao da postane obvezan na područiju Evropske unije, a mnogi se slažu da će Apple pre izbaciti sve ulaze sa iPhone-a nego na njega ugraditi zajednički standardni priključak. Ali, eto, svet je i bez Apple-ovog upliva dobio prvi USB-C iPhone, a sudeći prema razvoju aukcije na eBay-u, kupci su prilično zainteresovani.

Pillonel je, naime, dovršio svoj projekt, u detalje ga opisao u 14 minuta dugom videu, i na kraju ponudio iPhone X s priključkom USB tipa C na eBay-u. Tamo je pokrenuo aukciju koja traje do 11. novembra, i napisao da je reč o kolekcionarskom primjerku telefona "za nekog Apple fanboya". Isto tako autor projekta smatra da bi se s tim telefonom moglo snimiti ponešto zanimljivog materijala za YouTube.



U opisu predmeta navedeno je i da se ponuđači obvezuju da ovaj iPhone neće vraćati na fabrička podešavanja, ažurirati mu softver, brisati ga, ali i da neće telefon otvarati kao i da ga neće koristiti za svakodnevni rad. "Garantujem da će iPhone raditi kada ga dobijete, ali ako se nećete pridržavati ovih uputstava prepušteni ste sami sebi. U principu, možete sa njime činiti šta god želite, ali ne očekujte od mene ništa ako nešto polomite. Ovo je samo prototip", jasan je prodavac.

Čak i uz ove uslove, aukcija je izazvala veliki interes. Samo nekoliko dana nakon pokretanja, u trenutku nastanka ove vesti, najviša ponuđena cena za prvi na svetu iPhone sa USB-C-om je – 100.100 američkih dolara. Ukupno je za ovaj uređaj pristiglo 150 ponuda, u rangu od 2.500 do 100.000 dolara. Identiteti prodavaca nisu javno dostupni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.