Spotify testira funkciju koja podseća na TikTok


Čini se da format kratkih video zapisa kojeg je popularizovao TikTok, nije preskočio ni popularnu muzičku streaming platformu. Spotify, naime, testira novu funkciju u beta verziji svoje aplikacije za iOS, koja prikazuje kratke video isečke prilikom slušanja muzike.

Za lakši pristup novoj funkciji, Spotify je dodao četvrtu karticu na navigacionoj traci pod oznakom Discover. Kad se ona otvori, korisnici će moći da "skroluju" i slušaju pojedinačne pesme koje potencijalno do sada nisu čuli te će ih moći lajkovati i dodavati na popise za reprodukciju.

Kako ovaj dodatak zapravo izgleda u aplikaciji, pokazao je na Twitter-u izumitelj hashtaga Chris Messina.

Kako prenosi Tech Crunch, čini se da je Discover feed temeljen na postojećoj Canvas funkciji, pomoću koje kreatori mogu da reprodukuju video zapise uz svoju muziku na Spotify-u. Dalje, ističe se da ove dve funkcije čak međusobno dele neke video isečke.

Hoće li testiranje ove funkcije preći u nešto više, trenutno nije poznato.

"U Spotify-ju rutinski provodimo brojne testove u nastojanju da poboljšamo naše korisničko iskustvo. Neki od tih testova na kraju stvaraju put širem korisničkom iskustvu, a drugi služe samo za učenje. Trenutno nemamo više vesti za podeliti", rekao je portparol Spotify-a za Tech Crunch.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.