Spotify ukida funkciju Car View


Vozači koji redovno koriste Spotify u svojim automobilima, sigurno znaju da se prilikom spajanja aplikacija prebacuje u takozvani Car View, koji uveliko olakšava upravljanje muzikom, istovremeno omogućavajući veću bezbednost u saobraćaju zahvaljujući pojednostavljenom interfejsu.

Međutim, iako se stiče utisak da je ova funkcija izrazito korisna, Spotify je još prošloga meseca objavio na svojem forumu da će "penzionisati" Car View, a čini se da je ta promena ovih dana zahvatila veliki broj korisnika.

"Možemo potvrditi da povlačimo Car View funkciju. To ne znači da ne želimo poboljšati način na koji naši korisnici slušaju Spotify tokom vožnje. Naprotiv, aktivno istražujemo niz novih načina za pružanje najboljeg iskustva slušanja u automobilu", objasnili su iz Spotify-ja pa su savetovali korisnike da "razmišljaju o povlačenju Car View-a kao o nečemu što se moralo dogoditi da se napravi mesta za nove inovacije".

Uprkos kompanijinim utešnim porukama, korisnici ne skrivaju svoje nezadovoljstvo.

"Kakav sulud način da se ukloni osnovni deo funkcionalnosti na koji su se mnogi od nas oslanjali tokom vožnje, a da pritom ne pružite novu funkciju koja bi ga zamenila", "Ovo je potez protiv bezbedne vožnje", "Plaćam uslugu koju činite nezgodnijom za korišćenje. Neću obnoviti svoju pretplatu i preći ću na neki od drugih streaming servisa koji imaju osnovne funkcije aplikacije", samo su neki od komentara.

Neki su čak optužili Spotify da uklanjanjem Car View-a žele da "poguraju" prodaju Car Thing-a, kompanijinog namenskog uređaja za automobile koji služi isključivo za lakše upravljanje aplikacijom. To bi bio validan argument da ga se može kupiti izvan SAD-a, ali budući da to nije slučaj, pravi razlog "penzionisanja" jedne od najkorišćenijih funkcija – nije poznat.

Dok kompanija ne izbaci zamenu za Car View, korisnici mogu upravljati Spotify-em pomoću Google Assistant-a i Siri, a postoji mogućnost aktiviranja nekih opcije i unutar Google Maps.a, prenosi The Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.