Uz Google Maps moći ćete da izbegnete praznične gužve u gradu


Novo ažuriranje mobilne aplikacije Google Maps, koje će biti pušteno u globalnu distribuciju ovih dana, omogućiće korisnicima da unapred vide mesta u gradu na kojima se okuplja veći broj ljudi. Funkcija, kako su je objasnili iz Google-a, radi otprilike kao i sistem koji upozorava na gužve i zastoje na ulicama. Primeti li okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu, na mapi će označiti to područje kao "Busy area".

Iz Google-a kažu da je nova funkcionalnost njihovog popularnog kartografskog servisa namenjena svima koji u ovo predpraznično vreme žele da odu na kakav praznični sajam, događaj u gradu i slično, a ne žele pritom da upadnu u gužvu i budu u blizini većeg broja ljudi.

Svaka tačka označena kao "trenutna gužva" može se dodirnuti na ekranu, a time će se dobiti i detaljan pregled tipičnih gužvi za to područije – pa oni koji baš imaju želju da odu tamo, mogu odabrati vreme u kojem se na odabranom mestu nalazi najmanje ljudi.

Ova opcija unutar Google Mapsa nadograđuje se na već postojeću, koja je prilikom pretraživanja raznih prodavnica, restorana ili trgovačkih centara prikazivala koliko su oni u određenom trenutku popunjeni, kao i koliko su obično popularni tokom dana ili nedelje. Sada, dakle, ista opcija važi i za obične gradske ulice.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionisati za ceo svet, a aktiviraće se upravo pre nadolazećih praznika i sezone sajmova, kupovine i raznih događaja na otvorenom.

Kao što smo spomenuli, Google najavljuje da će stvaranje gužvi funkcionirati za cijeli svijet, na Androidu i iOS-u, a aktivirat će se upravo prije nadolazećih blagdana i sezone sajmova, kupovine i adventskih događaja na otvorenom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.