Wolt prodat DoorDash-u u poslu vrednom 7 milijardi eura


Nakon ovogodišnjeg preuzimanje domaćeg servisa Donesi i regionalne platforme Delivery Hero od strane španskog Glova, usledilo je još jedno veliko preuzimanje u područiju platformi za dostavu hrane. Ovoga puta meta preuzimanja je finska kompanija Wolt, takođe dostupna na srpskom tržištu. Njen novi vlasnik će biti američki DoorDash, kompanija koja se bavi istim poslom – organizovanjem dostavljača koji posreduju između naručioca i restorana.

DoorDash je sa većinskim deoničarima Wolt-a dogovorio zamenu deonica vrednu sedam milijardi evra. Američka kompanija će tako svojim deonicama platiti preuzimanje finske platforme, a time će dobiti pristup do čak 22 evropska tržišta, među kojima je i Srbija. Novi vlasnik će izdvojiti i novčani iznos od 500 miliona evra kojim će, finansijskim podsticajima, zadržati aktualnu Wolt-ovu upravu i zaposlene.

Iz Wolt-a su istakli da ova vest ne utiče na njihove korisnike u Srbiji. "Wolt nastavlja sa istim imenom, brendom, proizvodom i timom kao i pre", objavili su. Wolt trenutno u 23 zemlje ima više od 4 hiljade zaposlenih i oko 2,5 miliona aktivnih korisnika. Akvizicija bi trebala službeno da bude zaključena u prvoj polovini sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.