Xiaomi će proizvoditi 300 hiljada E automobila godišnje


U maeru ove godine Xiaomi je predstavio svoje planove o pokretanju biznisa sa električnim automobilima, a sada smo saznali koliko daleko sežu njegove ambicije sa poslovanjem koje nema veze sa pametnim telefonima.

Prema tvrdnji Reutersa, kineska agencija Beijing E-Town je potvrdila da Xiaomi u Pekingu gradi fabriku koja će imati kapacitet za proizvodnju 300.000 električnih automobila godišnje.

Fabrika će se graditi u dve faze, a pokretanje masovne serijske proizvodnje je predviđeno za 2024. godinu.

Osim fabrike, kompanija će u Pekingu sagraditi svoje novo sedište za istraživanje i prodaju, a za prodaju električnih automobila će koristiti i svoje postojeće prodavnice u svetu (Xiaomi Store i Mi Store) koji danas prodaju telefone, tablete, skutere i robotske usisivače.

Poznati tehnološki brand u sledećih 10 godina planira da investira 10 milijardi dolara u biznis sa električnim automobilima, s obzirom da mu namera nije da konkurira isključivo kineskim proizvođačima električnih vozila poput Nia i Xpenga, već i vodećim svetskim brendovima poput Tesle.

Xiaomi je svojevremeno izbegao američki ban jer za razliku od Huawei-ja nije ulazio u biznis s 5G infrastrukturom, ali ukoliko zapreti američkoj autoindustiji moglo bi da bude svega.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.