Xiaomi radi na kompaktnom ''skoro pa flaghship'' telefonu?


Qualcomm će uskoro predstaviti svoj najmoćniji mobilni čip do sada, Snapdragon 898, koji će gotovo pa sigurno pogoniti Xiaomi-jev nadolazeći flagship pametni telefon, Xiaomi 12. Ali, sudeći po informacijama koje je na Twitter-u objavio popularni leaker Kacper Skrzypek, kompanijinoj novoj seriji uređaja će se pridružiti i jedan "mališan".

Reč je o Xiaomi-ju 12X kodnog naziva Psyche, koji bi trebao da dude pokretan Qualcomm-ovim Snapdragon-om 870. Navodno će imati 6,28-inčni FullHD+ AMOLED ekran sa stopom osvežavanja od 120 Hz i HDR10 sertifikatom i kameru od 50 MP kakvu smo već imali priliku susresti na Mi 11 Ultra pametnom telefonu.

Trenutno nije sigurno hoće li ovaj uređaj uopšte stići na globalno tržište, ali prema Skrzypeku, sigurno neće izaći u Indiji. Pretpostavlja se da će ga Xiaomi predstaviti već sledećeg meseca u Kini uz standardni 12, 12 Pro i Ultra modele i da će verovatno služiti kao svojevrsna zamena popularnom Mi 11 Lite-u.

Nije tajna da je tržište pametnih telefona zasićeno velikim uređajima, pa kupci sve više zahtevaju manje veličine ekrana, što među ostalom potvrđuje i činjenica da će nadolazeći Samsung Galaxy S22 biti značajno manji od svojih prethodnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.