YouTube uklanja prikaz broja dislajkova


YouTube je još u martu započeo sa testiranjem sakrivanja prikaza broja dislajkova na pojedinim video zapisima, ali prema kompanijinom službenom saopštenju, sada su odlučili proširiti tu odluku na celu platformu.

"Broj dislajkova činimo privatnim na celom YouTube-u, ali dislajk dugme neće nestati. Ova promena počeće se postupno uvoditi već danas", saopštili su iz YouTube-a, ističući da će broj dislajkova od sada služiti u svrhe privatnih povratnih informacija, a ne za javnu sramotu.

Naime, iz YouTube-a navode da će ovom promenom sačuvati kreatore od "dislajk napada i uznemiravanja" i da će tako promovisati "interakcije pune poštovanja između gledatalaca i kreatora".

"Želimo da stvorimo inkluzivno okruženje puno poštovanja u kojem kreatori imaju priliku da uspeju i osećaju se sigurno. Ovo je samo jedan od mnogih koraka koje preduzimamo da bismo nastavili da štitimo kreatore od uznemiravanja. Naš posao nije završen i nastavićemo još ulagati", zaključuju iz YouTube-a.

Društvene mreže još su pre eksperimentisale sa sakrivanjem "ocena" na platformama, pa tako korisnici Instagram-a i Facebook-a od maja mogu ukloniti prikaz broja lajkova, kako bi se, prema navodima kompanije, u potpunosti mogli usredotočiti na sadržaj koji gledaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.