Zoom počeo da testira prikaz reklama


Zoom je započeo testni period prikazivanja reklama korisnicima koji njegove usluge koriste besplatno. Reklame se prikazuju u browseru nakon završetka razgovora, a vidljive su samo nakon razgovora čiji su domaćini drugi Basic korisnici. Testiranje prikazivanja reklama je ograničeno na određene zemlje.

Kompanija je promenila svoja pravila o privatnosti kako bi bila kompatibilna novitetom. Zoom neće koristiti sadržaj sa sastanaka, webinara i chatova za "marketing, promocije i oglašavanje treće strane".

Partneri kompanije za oglašavanje bi mogli koristiti cookiese za praćenje aktivnosti korisnika na Zoom-ovoj web stranici, ali se oni mogu blokirati putem Zoom-ovog alata za upravljanje cookiesima.

Zoom očekuje da će mu program reklamiranja "omogućiti da podržava investicije i nastavi prućati besplatnim Basic korisnicima pristup robusnoj platformi".

Basic korisnici mogu učestvovati u neograničenom broju sastanaka, ali su limitirani na 30 minuta poziva jedan na jedan i na 40 minuta grupnih sastanaka. Takođe, nemaju nikakav cloud servis za skladištenje snimaka sastanaka niti pristup opcijama kao što su transkripte.

Zoom je postao ključni alat za milione korisnika kada se masovno radilo od kuće zbog pandemije koronavirusa. Mnogi su odabrali besplatni plan jer nudi solidne mogućnosti.

Zbog toga ne traba biti čudno to što se Zoom okrenuo reklamama, koje bar za sada nisu nametljive i poštuju privatnost korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.